Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Is it just me or.....?

"Πρέπει να έρθεις στο μάθημα να δεις τον νέο καθηγητή! Καλύτερος από την προηγούμενη! Κάνει και ιστορικές αναφορές, όχι μόνο τη ξένη γλώσσα!!!"
Τέτοιον ενθουσιασμό είχαμε καιρό να δούμε :/ Άρα δεν αγνοήσαμε τον Spongebob Squarepants-ξυπνητήρι, σηκωθήκαμε ενώ ο ουρανός ήταν ακόμα σκοτεινός και συρθήκαμε μέχρι τη σχολή. 
Αρχικά οκ. Ο κύριος φαινόταν αρκετά πρόθυμος και υπομονετικός. Απλά περίμενα να δω πώς έκανε την ανάμειξη ξένης γλώσσας και ιστορίας (είχε λέει ασχοληθεί στο παρελθόν με τη φιλολογία + θεολογία + ιστορία, αν κατάλαβα καλά;). 
Και ΜΠΑΜ- πάνω που μου λέει να διαβάσω το κείμενο, αρχίζει να εξηγεί για πιο λόγο διδασκόμαστε τη γλώσσα και σε τι ακριβώς θα μας χρειαστεί. Για ανάλυση ιστορικών πηγών και μπλα μπλα μπλα.... Αλλά μετά... Μάλλον τον συνεπήρε ο ενθουσιασμός και άρχισε την (υπερ)ανάλυση των ιστορικών του πιστεύω. Δε λέω, με τα τρια αμαρτήματα του ιστορικού που ανέφερε είμαι σύμφωνη, (αναχρονισμός, κριτική, υποθετικές προτάσεις για ιστορικά γεγονότα) αλλά αυτά τα ξέρουμε ήδη. Τα διδασκόμαστε εκτενέστερα και σε πιο σχετικά μαθήματα.
Ο κατήφορος όμως συνέχισε. Κάτι για την Επανάσταση του '21, για τον Καραϊσκάκη, τον Παπαφλέσσα και τους Τριακόσιους του Λεωνίδα, και άπειρα σχόλια για το πόσο γαμάτοι "είμαστε εμείς οι Έλληνες". (Good Lord....)
Το εγκώμιο συνεχίστηκε για πολλήηη πολλή ώρα. Μετά, κάποια στιγμή αποφάσισε να συνεχίσει το μάθημα. Όχι τίποτε άλλο, για να το λήξει 40 λεπτα πιο νωρίς και να συνεχίσει τους προηγούμενους συνειρμούς του, αλλά σε άλλο επίπεδο τώρα.
 "Αγγλικά ξέρετε, έτσι; Ποιος μπορεί να μου πει τώρα, η αντωνυμία 'εγώ είμαι', δηλαδή 'I am' γιατί γράφεται με κεφαλαίο; Και στα γερμανικά, η αντωνυμία 'Sie' που είναι τύπος ευγενιάς, γιατί γράφεται επίσης με κεφαλαίο; Θα σας πω εγώ." (ωχ μαλακία θα πει......) "Γιατί δείχνει φυσικό ρατσισμό! Το έχετε σκεφτεί ποτέ;!" και χαιρόταν μοναχός του. 
Όπως τα λες, Παπάρα. Άρα καταλήγουμε: οι Άγγλοι είναι παρτάκηδες και οι Γερμανοί βάζουν τους άλλους πάνω απ'όλα και γίνονται χαλί να τους πατήσεις.
(γράφει στον πίνακα 'σας' με περισπωμένη) "Όπως βλέπετε παιδιά, εγώ χρησιμοποιώ πολυτονικό και σας προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο, για να τιμήσετε τους πατεράδες του έθνους μας." 
Μαμά, θέλω να είσαι περήφανη για μένα που έκατσα μέχρι το τέλος του μαθήματος χωρίς να κάνω το παραμικρό. Και μη μου ξαναπεις ότι δεν ωριμάζω...

Πάντως το χειρότερο δεν ήταν αυτά που έλεγε. Όπως σε όλες τις κοινότητες, έτσι και σ'αυτήν του πανεπιστημίου θα συναντήσεις και ηλίθιους. Το άσχημο είναι ότι ο συγκεκριμένος βλάκας μπορεί να κάνει ζημιά. Γιατί αν δέχεσαι έναν ιστοριοδίφη να σου μιλήσει για ιστορία, και δέχεσαι ως σωστά αυτά που λέει, τότε λογικά ο ιστορικός με χαρτί έχει ακόμα μεγαλύτερο κύρος στο συγκεκριμένο θέμα (όχι;). Σκέψου δηλαδή τι μπορεί να κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Γιατί όσο κι αν έτριβα τα μάτια μου, οι μπροστινοί μου κουνούσαν το κεφάλι καταφατικά συνεπαρμένοι όσο αυτός αράδιαζε πίπες.

Σε τι κόσμο θα φέρω τα παιδιά μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: